Glina za vene Shenemil 100ml

Glina za vene Shenemil 100ml

300 RSD

Opis proizvoda

Proizvođač: Shenemil

Glina za vene i hemoroide.

Sastav:

Glina, ekstrakti bilja, voda, vitamin E i C. Glina za vene sadrži i: escin-ekstrakt divljeg kestena (escin-polisulfid, EPS-Na, bioaktivna komponenta koja sadrži 12,8% organski vezanog sumpora), eterična ulja kleke, lavande, nevena, eukaliptusa, ruzmarina, timijana, belog luka, noćurka, nane i žalfije.

Po originalnoj recepturi dr Staniše Stojiljkovića.

Lekovita svojstva:

Ova glina olakšava prolazak krvi kroz vene i hemoroide. Sprečava gomilanje toksina u venama i hemoroidima. Smanjuje otok, bol i osećaj težine u nogama.

Način primene i dejstvo:

Prvih 3 – 5 dana mazati glinu u što tanjem sloju (skoro neprimetnom), a kasnije u malo debljem sloju. Glinu namazati po površini vene blagim masiranjem, a zatim po celom obodu noge. Praktično glinom pravimo omotač poput zavoja. Za hemoroide glinu mazati blagim utiskivanjem u čist analni otvor. Oko analnog otvora mazati glinu u tankom sloju. Za vreme zasušivanja gline ne preporučuje se kretanje.

Omotač od gline ima pored medikamenskog dejstva ulogu stezača, bez zavoja, tako da se opterećenje vena usled sopstvene težine, prenosi na spoljašnji omotač gline i kože, čime se kontrakcijama gline i kože intenzivira periferna cirkulacija krvi. Tako zasušena glina se može nositi duže vreme, i za vreme rada. Čak se glina ne mora skidati, jer za dan dva sama otpada sa površine kože. Preko zasušene gline ne preporučuje se nošenje tesne odeće. Glina omogućuje respiraciju površinskog sloja kože i tkiva, uklanjajući sa nje produkte metabolizma.

Kada želite da skinete glinu samo je skvasite mlakom ovlaženom tkaninom ili vatom, dok ne postane gel, a zatim se glina laganim pokretima skida i ispira. Posle skidanja gline javlja se ponekad crvenilo, što je normalna posledica “rada” gline.

U fazi zasušivanja moguće je javljanje peckanja i svraba, što je normalna reakcija kože na glinu.

Minimalno vreme korišćenja-nošenja gline je 60 minuta od trenutka mazanja. Kada znamo da ćemo biti izloženi jakom opterećenju, napornijem fizičkom radu ili dužem stajanju, glinu mažemo samo u tanjem sloju. Ukoliko se posle tretmana gline, vena proširi na nekom novom području, treba glinom mazati celu površinu noge, ali u tanjem – jednom sloju. Glina namazana u obliku “obruča” za vreme sušenja intenzivno odvodi toplotu sa površine kože. Posle sušenja gline na koži se intenzivira respiracija kiseonika, čime se vrši ishrana epiderma.

Glina u fazi zasušivanja reaguje na širenje rožastog sloja kože (hidratiše ga, povećavajući permeabilnost do četiri puta) čime omogućuje difuziju aktivnih supstanci preko rožastog sloja znatno brže od ostalih nosača kao što su glicerin, vazelin, mast ili pak voda. Aktivne komponente, zahvaljujući glini i njenim svojstvima penetracije i permeacije (prolaz do dermisa), značajno poboljšavaju reološke osobine krvi, uspostavljaju tonus krvnih sudova i snažno inhibišu produkciju i oslobađanje činioca aktivacije krvnih pločica, čime sprečavaju agregaciju trombocita i stvaranje krvnog ugruška (trombozu). Glina svojim jonoizmenjivačkim, adsorpcionim, organofilnim i hidrofilnim dejstvom omogućuje ishranu kože kako hidrofilnim (vodorastvorljivim) tako i lipofilnim (rastvorljivi u ulju i mastima) supstancama. Glina ujednačava brzinu penetracije liposolubilnih i hidrosolubilnih lekovitih supstanci.

Glinu za vene, neposredno pre upotrebe možete pomešati sa prirodnim jabukovim sirćetom (jedna kašičica sirćeta dovoljna je za kutiju kreme). Takođe ovoj kombinaciji može se dodati kašičica meda sa žumancetom jajeta kokica koje nisu gajene farmerski. Ovako pripremljena glina može se održati nekoliko dana u frižideru.

Kod akutnog zapaljenja vene mazati samo taj deo, čime se on rasterećuje, a opterećenje prenosi na ostali deo vene. Prividno izgleda da smo stanje pogoršali, međutim akutni deo vene je saniran. Otvorene vene takođe možemo mazati, ali ne skidati glinu, jer ona postepeno sama otpada. Kod izrazitih vena i hemoroida preporučujemo Paket za čišćenje i detoksikaciju organizma Shenemil. Glinu neprekidno možemo mazati 15 dana, a posle toga praviti pauzu od 7 dana. Preporučuje se povremeno masiranje vena uljem za masažu Shenemil koje sadrži ekstrakte nevena, kamilice, cveta maslačka, cveta ruže i dr.

Ukoliko glina u kutiji promeni boju ili se na njenoj površini jave mrlje, njeno dejstvo se ne umanjuje. Ako je glina zasušila i postala tvrda može se obnoviti tako što se u kutijicu sipa malo prokuvane mlake vode i ostavi da odstoji u toku noći. Glina će nabubriti i ponovo postati lako maziva.