Integralno Brašno od Heljde (bez glutena) 1kg

Integralno Brašno od Heljde (bez glutena) 1kg

250 RSD

Нема на залихама

Opis proizvoda

Proizvođač: Bioheljda doo

Heljda se od antičkih vremena koristi u ljudskoj ishrani. Od nutritivnih komponenti heljdinog zrna treba posebno istaći visok sadržaj proteina jedinstvenog aminokiselinskog sastava koji heljdi daje superiornost u odnosu na druge žitarice. Zrno heljde, takođe, sadrži masti, dijetna vlakna, brojne minerale od kojih se visokim sadržajem, izdvaja megnezijum, zatim oligoelemente (mangan, hrom, cink), kao i vitamine.

Posebnost heljde je i u visokom sadržaju bioflavonoida, među kojima dominira rutin, zbog čega se heljda poslednjih decenija sve više koristi i kao lekovita biljka.

Stepen kiselosti.max. 4

Sadržaj pepela. max. 2, 5%

Vlažnost: max 15%