Naučili smo značaj lekovitog, aromatičnog bilja, cvetnih esencija i začinskog bilja u kulinarstvu. Tradicionalna znanja narodne medicine i najnovija naučna istraživanja u lečenju i prevenciji mnogih bolesti preneli su nam Tanja Kanazir i Ševko Bajić. A Jelena Savić je obučila polaznice/ke škole Čaroban svet bio-bašte, cvetnih esencija i eteričnih ulja kako da ih prepoznaju u prirodi i gaje u bio-bašti. Koje biljke se reznicama presađuju a koje iz semena proizvodimo. Kako da se kombinuju višegodišnje i jednogodišnje biljne vrste. Kako se združuje lekovito aromatično začinsko bilje sa povrćem. Pravljenju pripravaka za zaštitu i prihranu bilja. Kamilica osim što je dobra za nas odlično štiti kupus i dezinfikuje zemljište. Bosiljak štiti papriku od mikrobioloških oboljenja a mirođija privlači korisne insekte za zaštitu krastavca od štetočina.
Ali širimo i dalje svoje vidike i znanja, MSc Saša Kostić predstavio je organsku proizvodnju cveća. Kadifica, neven i dragoljub su obavezni stanovnici bio-bašta, a ostale cvetne vrste svako bira po svom ukusu i znanju.