Ulje crnog kima 30ml

Ulje crnog kima 30ml

340 RSD

Opis proizvoda

Proizvođač: SUNCOKRET D.O.O.

Za lekovitost ulja od crnog kima (lat. Nigella sativa) znali su još egipatski faraoni. Širom severne Afrike, Bliskog istoka i Indije, ovo ulje se tradicionalno koristi za širok spektar oboljenja. Poslednjih decenija vrhunski naučnici iz različitih krajeva sveta, bavili su se ispitivanjem lekovitosti ulja crnog kima i otkrili tajnu njegovog širokog dejstva. Kao izuzetan imunomodulator, ulje crnog kima leči ne samo bolesti koje nastaju kao posledica oslabljenog imunološkog sistema, već i one kod kojih je uzrok preterana imunološka reakcija. Ulje crnog kima je naročito delotvorno kod: alergija, posebno polenske, astme i drugih respiratornih oboljenja, probavnih problema, hroničnih i akutnih, dijabetesa, holesterola, gripa i prehlada.

Najbolje rezultate do sada ulje crnog kima je dalo kod lečenja astme, alergija, dijabetesa i problema sa probavom.

Ulje crnog kima sadrži oko 100 razlicitih aktivnih sastojaka. Najdelotvorniji su Nigelon koji opušta mišiće i širi bronhije i Timocinon koji pojačava lučenje žuči, ublažava preveliku kiselost, smanjuje holesterol, i pomaže kod problema probave. Iz gama-linoleinske kiseline, telo proizvodi moćnu protiv-upalnu i protiv-alergijsku supstancu prostaglandin E1 (PGE1), a arašidna kiselina proizvodi prostaglandin E2 (PGE2) koji pokazuje jako bronho-opuštajuće delovanje, te ima i terapeutsko delovanje kod alergijske astme.

Dokazano je blagotvorno dejstvo crnog kima i na dermatološke probleme: ekcem, kožne gljivice, akne. Zbog svog snažnog antibakterijskog dejstva može se koristiti umesto antibiotika kod lečenja gripa. Jednom rečju, povoljno deluje na zdravlje organizma u veoma širokom spektru.